Tours

Rafting i Trnovačko jezero

Dvodnevni aranžman

200,00 Eura

Nivo težine
3/5
Oprema
Gojzerice ili duboke patike, ranac, presvlaka, kabanica,
Odnos težine i satisfakcije
5/5
Hrana i voda
Obezbjeđeno od strane organizatora
Preporučen broj osoba
5/5
Popusti na veće grupe
10-15%

Dvije najatraktivnije aktivnosti - uspomene za cijeli život

Bez obzira da li na rafting dolazite sami, sa prijateljima, porodicom ili u  društvu voljene osobe, jedno je sigurno. Rafting morate doživiti i kada jednom probate uvijek ćete se vraćati našim ljepoticama i njihovim bukovima. A šta tek reći za izlet na Trnovačko jezero ? Ono što vas čeka ukoliko izaberete ovaj aranžman dugo ćete prepričavati i zauvijek držati u svome sjećanju. 

Osnovne informacije u vezi aranžmana:

U našem centru  vas očekujemo najdalje do 10:00 h ujutu  gdje vas čeka topao domaći doručak kafa i čaj. Nakon doručka i upoznavanja sa skiperom slijedi kratak brifing oko samog raftinga i zaduživanje opreme za rafting ( sigurnosne prsluke, kacige, neoprenska odijela, neoprensku obuću ) Naš skiper vas takođe upoznaje sa svim neophodnim informacijama i tehnikama veslanja, načinu sjedenja i ponašanja u čamcu.  Ukratko, održaće vam kratki kurs raftinga!  Rafting centar nalazi se 18km od Foče, na samoj obali rijeke Drine. 

Nakon upoznavanja sa osnovnim tehnikama slijedi grupisanje i prevoz našim terenskim vozilima do Brštanovice – početne tačke za rafting odakle krećemo na rafting i u nekoliko sati prolazimo najatraktivniji dio kanjona i rijeke Tare.

Usput se zaustavljamo na par lokacija obilazimo vodopade, divlje izvore, stajemo radi fotografisanja i kupanja.

Posle 25 kilometara adrenalina,  sreće i prirode  čamcima dolazimo do našeg rafting centra, gdje nas čeka topla voda za tuširanje i spreman ručak ( koji je posebna priča ).

Za ručak ponovo isprobavamo specijalitete ovog kraja – vruća teleća čorba, zatim jagnjetina, jaretina, teletina pod sačem, sa ukusnim povrćem ispod sača, salate, domaće pite ispod sača, ječmeni, još vruć hljeb i još mnogo toga. Poslije ručka sjedate u svoj automobil i idete prema našim vilama na Tjentištu gdje će vas sačekati vaš domaćin Milan i uz rakijicu dobrodošlice upoznati sa objektima i smjestiti vas u vaše sobe. 

Večera je planirana oko 21:00h , a dok čekate večeru u međuvremenu se možete opuštati uz bazen , muziku i vaše omiljeno piće.

Ujutru nakon doručka upoznajemo se sa vodičem koji će nam ukratko objasniti rutu na koju idemo , slijedi provjera opreme i sa našim terenskim vozilima krećemo put naše finalne destinacije za danas – trnovačkog jezera. Usput pravimo pauze na dva mjesta ( vidikovas Dragoš sedlo – prašuma Perućica i na platou Prijevor koji se nalazi tik ispod najvećeg vrha Bih – planine Maglić.

Dakle posjetićemo i dio prašume Perućice doći do vidikovca sa kojeg se pruža nevjerovatan pogled na samu prašumu i njen dragulj – vodopad Skakavac, pogledi ka Volujaku , Zelengori i Magliću neće vas ostaviti ravnodušnim to je sigurno.

Na Prijevoru koji se nalazi na visini od 1668 mnv zadržavamo se 10-ak minuta radi fotografisanja i dosipanja planinske vode i svoj put dalje nastavljamo pješke u pravcu Trnovačkog jezera. Vrijeme potrebno da se dođe do jezera je oko 1,5 h laganog tempa. Ruta je pogodna za sve uzraste od 7 do 77 godina i ne zahtijeva prespremnost učesnika ovog izleta. 

Trnovačko jezero nalazi se na nadmorskoj visini od 1517 metara i po mišljenju mnogih – jedno je od najljepših jezera do kojeg se može doći samo pješke i upravo zbog toga obećava pravi odmor za one koji vole prirodu i planinarenje.

U ljetnom periodu jezero je idealno za kupanja pa Vam savjetujemo da obavezno sa sobom ponesete kupaću opremu, vjerujte biće ovo nezaboravna avantura.

Na jezeru se zadržavamo po dogovoru sa grupom 3-4 sata, zavisno i od vremenskih uslova i od potreba same grupe, dakle sve uz dogovor. Na jezeru je obezbjeđen obrok ( Domaći sendvič, čokoladica, voda, voće )

*Napomena za jelovnik: Vegetarijansku hranu, hranu koja isključuje određene namirnice i slično molimo da poručite prije početka aranžmana.

Povratak na Tjentište je planiran do 19:00 h čime se vaš aranžman završava , ali uz dogovor može se i produžiti i kombinovati sa još nekim aranžmanima koje nađete na našem sajtu. 

NAPOMENE

  • Za realizaciju ovog aranžmana potrebno je najmanje 2 osobe ili se možete priključiti postojećoj grupi.
  • Minimalna  starost učesnika je 8-15. godina (u zavisnosti od vodostaja rijeka).
  • Prethodno iskustvo nije potrebno.
  • Svi aranžmani se uz dogovor mogu produžiti, kombinovati i sl .
  • Cijene su izražene u evrima, po osobi.
  • Subotom, zbog gužve, start rafting ture toga dana može biti u 09h, 11h ili 14.30h.
  • Zadržavamo pravo procjene spremnosti učesnika.
Lokacija okupljanja učesnika
Rafting Centar Bastasi
Satnica polaska
10:00h
Satnica završetka aranžmana
oko 19:00h
U cijenu je uključeno
U cijenu nije uključeno
Dodatne informacije
Ovaj aranžman kao i svi ostali moguće je kombinovati sa svim drugim koje imamo u ponudi. 

Ukoliko se odlučite za dodatno prenoćište u našim vilama sa bazenom potrebno je da dodatno rezervišete, a kako to izgleda kod nas pogledajte na ovom LINKU .Vidimo se na Tjentištu. 

Lokacija
Komentari

Nestvarna priroda i još lepši doživljaji na raftingu. Jedno veliko BRAVO ZA SVE 

Miljana

Užice

Great two day in National park Sutjeska and river Tara and Drina. See you soon my friend

Alexa

Moscow

bs_BA
Call Now ButtonPozovi nas