Tours

Gornje Bare Donje Bare i Trnovačko jezero

Trodnevni aranžman ( 2x noćenje u vilama sa bazenom , 5 obroka i dva izleta )

200,00 EURA

Nivo težine
2.5/5
Oprema
Gojzerice ili duboke patike, ranac, presvlaka, kabanica,
Odnos težine i satisfakcije
5/5
Hrana i voda
Obezbjeđeno od strane organizatora
Preporučen broj osoba
5/5
Popusti na veće grupe
10-15%

Dva najljepša jezera u NP Sutjeska i Trnovačko jezero - najatraktivnije lokacije

Ukoliko ste istinski zaljubljenik u prirodu, planine i jezera, onda je obilazak planinske ljepotice Zelengore i njenih jezera pravi izbor za vas. Ako na to dodamo još i posjetu Trnovačkom jezeru onda ovaj aranžman zaista ima epitet najpoželjnijeg. Zelengora je biser prirode i raj za zaljubljenike u prirodu. Nepregledna zelena prostranstva su bogata ljekovitim biljem, i prošarana planinskim vrhovima nadmorske visine oko 2000m. Zajedno sa svojim biserima – jezerima Gornje i Donje bare ( dva od ukupno 9 jezera na Zelengori ) planina Zelengora svrstava se u jednu od najljepših planina na balkanu.

 

DAN 1.  Aranžman počinje vašim dolaskom u naše vile na Tjentištu gdje vas čeka piće dobrodišlice i vaš domaćin Milan. Nakon što se smjestite u svoj apartman i dok se raspemite mi postavljamo toplu večeru za vaš sto. Pripremamo autentična jela koja su prepoznatljiva na našim prostorima i koristimo isključivo namirnice domaće proizvodnje. Nakon večere, upoznavanja i par pića ovu noć iskoristite da uživate u posebnoj atmosferi našeg dvorišta , opusite se pored bazena uz svijeće i udahnite punim plućima sviježi vazduh NP Sutjeska. Sutra nas čeka nevjerovatna avantura. 

DAN 2. Dok pijete svoje omiljeno jutarnje piće priprema se doručak nakon koga se polako spremamo za naš put ka Zelengori i našim jezerima – Gornje i Donje Bare.  nakon kratkog brifinga sa našim vodičem  i provjere opreme krećemo sa našim terenskim vozilima put naše avanture . ( off road dionica )

Makadamski put, visoke krošnje drveća, vidikovci sve je to što nas čeka narednih sat vremena na putu do naše prve destinacije jezera Gornje bare koje se nalazi na 1515 mnv. Sve izgleda skladno i pitomo, a pašnjaci ukrašeni cvijećem i ljekovitim biljem svakoga bi uvjerili da se uskoro ne vraća u gradsku svakodnevicu.

Nakon obilaska jezera Gornje bare naše planinarenje Zelengorom nastavljamo ka našoj drugoj destinaciji za danas,  jezeru Donje Bare. Sa Donjih Bara se spuštamo do vidikovca Borić ( 20-ak minuta pješačenja ) odakle se pruža pogled na skoro čitav Nacionalni park Sutjeska- panorama prašume Perućica, planine Maglić, Volujak i Lebršnik, na Tjentište i dolinu heroja, te na kanjon rijeke Sutjeske.

Povratak na jezero Donje Bare i ručak ( launch paket ) oko 15:00 h

Spuštanje na Tjentište i posjeta spomen kosturnice iz II svjetskog rata i obilazak najvećeg otvorenog bazena u Evropi.

Povratak u vile oko 19:00h gdje nas čeka topla večera. Organizacija ostatka noći ostaje na vama. Napominjemo da u sklopu naših objekata imate na raspolaganju bar sa alkoholnim i bezalkoholnim pićima kao i aparat za espresso kafu i tople napitke.

DAN 3. Posle kafe i doručka upoznajemo se sa planom rute i nakon kratkog brifinga sa našim vodičem  i provjere opreme krećemo sa našim terenskim vozilima put naše avanture . ( off road dionica )

Trnovačko jezero smješteno je na nadmorskoj visini od 1517 metara i definitivno je jedno od najljepših , kristalno čistih jezera do kojeg se može doći samo pješke i upravo zbog toga obećava pravi odmor za one koji vole prirodu i planinarenje. Jezero svojim srcolikim oblikom simbolizuje ljubav i kao takvo definitivno će u vama probuditi najdublja osjećanja. Okruženo stijenama, obgrljeno padinama Maglića, Bioča i Volujaka stvara se utisak da je priroda u dosluhu sa svim što je okružuje kako bi kreirala bajkovit pogled.

Jezero je dugačko 825 m, a široko 715 m. Obim jezera je približno oko 3000 metara. Nad plitkim zapadnim dijelom jezera voda je bistra i u tankom sloju bezbojna. Povećanjem dubine u pravcu istoka voda je sve intenzivnije zelenkaste boje. U ljetnom periodu jezero je idealno za kupanja pa Vam savjetujemo da obavezno sa sobom ponesete kupaću opremu, vjerujte biće ovo nezaboravna avantura.

Na putu ka jezeru nezaobilazno je zaustavljanje na vidikovcu Dragoš Sedlo sa kojeg se pruža nevjerovatan pogled na najveću prašumu Evrope – Perućicu i njen dragulj vodopad Skakavac. Trenutak u kojem ćete se na trenutak izgubiti i uživati u svoj ljepoti , veličini i gracioznosti najveće i najbogatije prašume u Evropi. Da ne govorimo o fotografijama koje ćete sa ponosom pokazivati svojim prijateljima i dijeliti na društvenim mrežama

Prevozom sa Tjentišta idemo do planinske visoravni Prijevor – 1668 mnv,  koje je ujedno i jedna od najljepših lokacija u Nacionalnom parku „Sutjeska“  Napominjemo Vas da ćete u tom trenutku pomisliti ” pa da li je moguće sve ovo ” Jednostavno koliko god se trudili ne postoje riječi kojima možemo da Vam dočaramo taj pogled na njegovo veličanstvo Maglić – najviši vrh Bosne i Hercegovine  ( 2386 mnv ) i ostale planinske vijence u okolini.  Kratka pauza za fotografisanje , dosipamo planinsku vodu ( temperatura 6 stepeni ) i put nastavljamo pješke dalje prema jezeru.

Pješačenje prema jezeru traje oko 1,5h laganim tempom i pogodan je za kako za profesionalce tako i za amatere i planinare početnike. Upravo taj dio od Prijevora do samog jezera ne želimo opisivati, neka to ostane mala tajna i faktor dodatnog pozitivnog iznenađenja, kojih je na ovoj avanturi zaista veliki broj.

Na jezeru se zadržavamo po dogovoru sa grupom 3-4 sata, zavisno i od vremenskih uslova i od potreba same grupe, dakle sve uz dogovor. Na jezeru je obezbjeđen obrok ( Domaći sendvič, čokoladica, voda, voće )

*Napomena za jelovnik:

Vegetarijansku hranu, hranu koja isključuje određene namirnice i slično molimo da poručite prije početka aranžmana.

Povratak na Tjentište je planiran do 19:00 h čime se vaš aranžman završava. ( mogućnost produženja aranžmana za još jedno noćenje sa doručkom uz 30% popusta )

Lokacija okupljanja učesnika
Green Villas Tjentište
Satnica polaska
Please arrive by 9:15 AM for a departure at 9:30 AM
Satnica povratka
Approximately 8:30 PM
U cijenu je uključeno
U cijenu nije uključeno
Dodatne informacije

Ovaj aranžman kao i svi ostali moguće je kombinovati sa svim drugim koje imamo u ponudi. 

Ukoliko se odlučite za prenoćište u našim vilama sa bazenom potrebno je da dodatno rezervišete, a kako to izgleda kod nas pogledajte na ovom LINKU .Vidimo se na Tjentištu. 

NAPOMENE

  • Za realizaciju ovog aranžmana potrebno je najmanje 2 osobe ili se možete priključiti postojećoj grupi.
  • Minimalna  starost učesnika je 7. godina 
  • Prethodno iskustvo nije potrebno.
  • Svi aranžmani se uz dogovor mogu produžiti, kombinovati i sl .
  • Cijene su izražene u evrima, po osobi.
  • Zadržavamo pravo procjene spremnosti učesnika.
Lokacija okupljanja
Komentari

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

John Doe

Codetic

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Alexander

bs_BA
Call Now ButtonPozovi nas