Tours

Upoznaj Foču
Jednodnevni izlet već od

35,00

Nivo težine
0.5/5
Oprema
Ranac ,patike
Satisfakcija
5/5
Hrana i voda
Obezbjeđeno od strane organizatora
Preporučen broj osoba
7/10
Popusti na veće grupe
10-15%
Foča i Pješčane piramide

Idemo do Foče jer u našem gradu imamo mnogo toga za posjetiti. Duga, bogata i zanimljiva je hronika istorijskih dešavanja vezanih za Foču i njenu okolinu. Pisani dokumenti govore da je ovaj grad sa razvijenom trgovinom postojao još 1368. godine i da je kroz njega prolazio karavanski “Dubrovački put” povezujući Jadran sa sjeverom zemlje. A da li ste znali da je rijeka Drina svojim tokom kroz Foču bila granica Istočnog i Zapadnog Rimskog Carstva? Mjesto gdje se vijekovima unazad raspravljalo ali i dalje se raspravlja koja je obala ljepša, a koja rijeka ima sjajniju boju, da li je to Drina ili ipak Ćehotina?

Dobrodošli u jednu od najvećih opština Bosne i Hercegovine, univerzitetski grad i teritoriju sa najvećim brojem rijeka na Balkanu – Dobrodošli u Foču.

Zajedno sa našim vodičem obići ćemo najzanimljivije lokacije u užem krugu grada ( Sahat kulu – stari dio grada, muzej, prošetati obalama Drine i Ćehotine popiti kafu na gradskom trgu i probati najbolju klopu u Caffe pizzeriji Mozart.

Takođe obilazimo i najveći pravoslavni hram u Bosni i Hercegovini – Hram Svetog Save kao i jednu od najpoznatijih džamija na ovim prostorima – Aladža džamiju ili kao što mnogi kažu – šarena džamija. 

Nakon obilaska grada nastavljamo dalje prema jednom od najpoznatijih simbola grada – pješčanim piramidama koje su udaljene nekih 20-ak kilometara od centra Foče. Vjerujemo da su mnogi od vas čuli za izuzetan prirodni fenomen koji su godinama stvarali i oblikovali vjetrovi, kiše, snjegovi, jaki zimski mrazevi i ljetne vrućine. Nakon posjete piramidama vraćamo se nazad do grada gdje nas čeka ručak i kafa, nakon čega se naš aranžman završava. Ali naravno kao i sve ostele i ovaj aranžman možete kombinovati sa druugim aranžmanima na našem sajtu uz dogovor sa vašim vodičem ili direktno preko sajta. 

Vrijeme je za avanturu, vidimo se. 

Lokacija okupljanja
Green Villas Tjentište / ili po dogovoru
Vrijeme polaska
10:00h
Vrijeme povratka
poslepodne
Uključeno u cijenu
Nije ukljčeno u cijenu
Napomene
  • Za realizaciju ovog aranžmana potrebno je najmanje 2 osobe ili se možete priključiti postojećoj grupi.
  • Minimalna  starost učesnika je 3. godina 
  • Prethodno iskustvo nije potrebno.
  • Svi aranžmani se uz dogovor mogu produžiti, kombinovati i sl .
  • Cijene su izražene u evrima, po osobi.
  • Zadržavamo pravo procjene spremnosti učesnika.
  • Popusti za grupe 8+

Neka avantura počne, vidimo se na Tjentištu

Lokacija okupljanja
Komentari

Malo mesto prepuno zelenila koje leži na ušću dve prekrasne reke Drine i Ćehotine. Obilazak Foče nam je jako prijao. Hvala ekipi na izletu. Pozdrav iz Kragujevca

Jovana D

Kragujevac

bs_BA
Call Now ButtonPozovi nas