Tours

Climb to Maglić

jednodnevni aranžman već od

90,00 €

Nivo težine
4/5
Oprema
Gojzerice, ranac, presvlaka, kabanica
Odnos težine i satisfakcije
5/5
Hrana i voda
Obezbjeđeno od strane organizatora
Preporučen broj osoba
8/10
Popusti na veće grupe
20-30%

Uspon na najviši vrh BiH - alpinističkom stazom sa Prijevora

Mjesto okupljanja je naš smještaj u NP Sutjeska ( Green Villas Tjentište ) gdje se upoznajemo sa planom i programom i nakon kratkog brifinga sa našim vodičem  i provjere opreme krećemo sa našim terenskim vozilima put naše današnje avanture – osvajanje najvišeg vrha Bosne i Hercegovine Maglića 2386 mnv.  . ( off road dionica )

Uspon na Maglić organizujemo najpopularnijim smijerom – alpinističkom stazom sa Prijevora. Od ove tačke slijedi vrlo oštar uspon s toga vas molimo da se strogo pridržavate savjeta i naredbi našeg vodiča..

U početku staza može da nas zavara ali još jednom vas molimo bez opuštanja niti jednog trenutka. Idemo kroz klekovinu, sipare i na samom usponu divimo se pogledu koji je zaista fascinantan. Umor koji vas stiže mnogo lakše se podnosi kada pogledamo oko sebe. U završnom vrlo oštrom usponu izbijamo na greben između crnogorskog i bosanskog Maglića. Ovaj dio uspona je zbog sigurnosti i velike strmine osiguran sa ukupno tri alpinističke  sajle i na ovom dijelu treba obratiti posebnu pažnju. Cijelo vrijeme ispred vas je naš vodič tako da nema mjesta za paniku, uskoro smo na samom vrhu BiH. 

Na samom usponu nema pretjerano teških elemenata ali treba poštovati strminu i obavezno se pridržavati savjeta vašeg vodiča.

Poželjno je predhodno iskustvo i adektvatna obuća

Nakon uspona, pauze i fotografisanja našu današnju avanturu  nastavljamo dalje prema dragulju parka prirode Piva – Trnovačkom jezeru koje je najpolularnije i najposjećenije jezero na ovim prostorima.

Užina ( launch paket ) na jezeru i kraak odmor uz neizostavnu Travaricu kod Miloša ( domaćina jezera ) , a zatim slijedi  povratak preko Prijevora nazad na Tjentište do 19:00h, čime se vaš aranžman završava. Napominjemo vas da ovaj kao i ostale naše aranžmane možete produžiti noćenjem u našim vilama na Tjentištu , a takođe ovaj aranžman možete i da kombinujete sa ostalim izletima koji se nalaze na našem sajtu. 

*Napomena za jelovnik:

Vegetarijansku hranu, hranu koja isključuje određene namirnice i slično molimo da poručite prije početka aranžmana.

NAPOMENE

  • Za realizaciju ovog aranžmana potrebno je najmanje 2 osobe ili se možete priključiti postojećoj grupi.
  • Minimalna  starost učesnika je 15. godina 
  • Prethodno iskustvo nije potrebno.
  • Svi aranžmani se uz dogovor mogu produžiti, kombinovati i sl .
  • Cijene su izražene u evrima, po osobi.
  • Zadržavamo pravo procjene spremnosti učesnika.

Neka avantura počne, vidimo se na Tjentištu.

Satnica polaska
08:00 h
Satnica povratka
Između 18:00 - 19:00 h
U cijenu je uključeno
U cijenu nije uključeno
Kombinovanje izleta ( višednevni aranžmani )

Svi naši aranžmani  pa tako i ovaj dostupni su za kombinovanje pa se možete odlučiti i za više različitih aranžmana kao i za prenoćište u našim vilama u NP Sutjeska. Zašto provesti samo jedan dan u NP Sutjeska? Popusti na višednevne aranžmane su obezbjeđeni.

Izaberite više aranžmana i u potpunosti upoznajte NP Sutjeska i obiđite njegove najatraktivnije lokacije zajedno sa našim vodičima.

Lokacija okupljanja
Komentari

Maglić -Još jedan dokaz da je naša Hercegovina jedinstvena u svijetu. Uspon je bio lakđi nego što smo predpostavljali, Trnovačko jezero u avgustu odlično za kupanja. Miloševa travarica vraća u život, obavezno je naručite u povratku

Jelenko

Trebinje

Such a great day with outdoorbosnia guide. Amazing place

Alexander

Rostov

en_US
Call Now ButtonPozovi nas