Tours

Trnovačko Lake

Cijena jednodnevnog aranžmana

€ 65,00

Nivo težine
2/5
Oprema
Gojzerice, ranac, presvlaka, kupaći kostim, lična karta ili pasoš
Satisfakcija
5/5
Hrana i voda
Obezbjeđeno od strane organizatora
Preporučen broj osoba
8/10
Popusti na veće grupe
20-30%

Izlet na Trnovačko jezero

Zajdno sa outdoorbosnia ekipom posjetite ovo jedinstveno mjesto, posjetite jezero u obliku srca i uživajte u svim blagodetima koje nudi samo jezero i njegova okolina. Okupite ekipu i pravac Tjentište – čekamo vas da zajedno uplovimo u avanturu ljeta 2022.

Trnovačko Lake nalazi se na nadmorskoj visini od 1517 metara i po mišljenju mnogih – jedno je od najljepših jezera do kojeg se može doći samo pješke i upravo zbog toga obećava pravi odmor za one koji vole prirodu i planinarenje.

  • Jezero svojim srcolikim oblikom simbolizuje ljubav i kao takvo definitivno je prava rijetkost , a sam oblik jezeru daje prepoznatljiv pečat . Okruženo stijenama, obgrljeno padinama Maglića, Bioča i Volujaka stvara se utisak da je priroda u dosluhu sa svim što je okružuje kako bi kreirala bajkovit pogled.

Jezero je dugačko 825 m, a široko 715 m. Obim jezera je približno oko 3000 metara.

Nad plitkim zapadnim dijelom jezera voda je bistra i u tankom sloju bezbojna. Povećanjem dubine u pravcu istoka voda je sve intenzivnije zelenkaste boje. U ljetnom periodu jezero je idealno za kupanja pa Vam savjetujemo da obavezno sa sobom ponesete kupaću opremu, vjerujte biće ovo nezaboravna avantura.

Na putu ka jezeru nezaobilazno je zaustavljanje na vidikovcu Dragoš Sedlo sa kojeg se pruža nevjerovatan pogled na najveću prašumu Evrope – Perućicu i njen dragulj vodopad Skakavac. Trenutak u kojem ćete se na trenutak izgubiti i uživati u svoj ljepoti , veličini i gracioznosti najveće i najbogatije prašume u Evropi. Da ne govorimo o fotografijama koje ćete sa ponosom pokazivati svojim prijateljima i dijeliti na društvenim mrežama.

Početna tačka je naš smještaj u NP Sutjeska ( Green Villas Tjentište ) gdje se okupljamo upoznajemo sa planom rute i nakon kratkog brifinga sa našim vodičem i provjere opreme krećemo sa našim terenskim vozilima put naše avanture . ( off road dionica )

Našim prevozom sa Tjentišta idemo direktno do Prijevora1668 mnv, koje je vjerovatno i jedna od najljepših lokacija unutar Nacionalnog parka „Sutjeska“. Napominjemo vas da su ovo trenutci za pamćenje. Jednostavno koliko god se trudili ne postoje riječi kojima možemo da Vam dočaramo taj pogled na njegovo veličanstvo Maglić – najviši vrh Bosne i Hercegovine ( 2386 mnv ) i ostale planinske vijence u okolini.

Kratka pauza za fotografisanje , dosipamo planinsku vodu ( temperatura 6 stepeni ) i put nastavljamo pješke dalje prema jezeru. Pješačenje prema jezeru traje oko 1,5h laganim tempom i pogodan je za kako za profesionalce tako i za amatere i planinare početnike. Upravo taj dio od Prijevora do samog jezera ne želimo opisivati, neka to ostane mala tajna i faktor dodatnog pozitivnog iznenađenja, kojih je na ovoj avanturi zaista veliki broj.

Na jezeru se zadržavamo po dogovoru sa grupom 3-4 sata, zavisno i od vremenskih uslova i od potreba same grupe, dakle sve uz dogovor. Na jezeru je obezbjeđen obrok ( Domaći sendvič, čokoladica, voda, voće )

*Napomena za jelovnik: Vegetarijansku hranu, hranu koja isključuje određene namirnice i slično molimo da poručite prije početka aranžmana.

Povratak na Tjentište je planiran do 19:00 h

U cijenu je uračunato:

– transport učesnika našim terenskim vozilima – usluge iskusnog vodiča – sve pripadajuće takse i osiguranja – lunch paket ( obrok na jezeru )

* NEMA SKRIVENIH TROŠKOVA

NAPOMENE

  • Za realizaciju ovog aranžmana potrebno je najmanje 2 osobe ili se možete priključiti postojećoj grupi.
  • Minimalna  starost učesnika je 7. godina 
  • Prethodno iskustvo nije potrebno.
  • Svi aranžmani se uz dogovor mogu produžiti, kombinovati i sl .
  • Cijene su izražene u evrima, po osobi.
  • Zadržavamo pravo procjene spremnosti učesnika.
  • Popusti za grupe 8+

Neka avantura počne, vidimo se na Tjentištu

Lokacija okupljanja učesnika
Green Villas Tjentište ( Nacionalni park Sutjeska )
Satnica polaska
09:00 h
Povratak
18:00h
U cijenu je uključeno
U cijenu nije uključeno

Dodatne informacije

Ovaj aranžman kao i svi ostali moguće je kombinovati sa svim drugim koje imamo u ponudi. 

Ukoliko se odlučite za prenoćište u našim vilama sa bazenom potrebno je da dodatno rezervišete, a kako to izgleda kod nas pogledajte na ovom LINKU .Vidimo se na Tjentištu. 

Lokacija okupljanja - NP Sutjeska - Green Villas Tjentište
Komentari

Jednostavno čarobno, mora se doživiti prepričati se ne može. Hvala outdoorbosnia na ovako divnom izletu. Sve preporuke

Edina

Zenica

Jezero u obliku srca morate posjetiti bar jednom u svom životu. Vrijedi svakog koraka. Bravo za organizatore, sve na nivou

Marko

Zvornik

en_US
Call Now ButtonPozovi nas