Tours

Rainforest Perućica

već od

75,00 €

Nivo težine
5/5
Oprema
Gojzerice preko zgloba, ranac, presvlaka, kabanica,
Odnos težine i satisfakcije
5/5
Hrana i voda
Obezbjeđeno od strane organizatora
Preporučen broj osoba
7/10
Popusti na veće grupe
10-15 %

Hiking u poslednju prašumu Evrope

 

Prašuma Perućica je strogo čuvana površina Nacionalnog Parka Sutjeska koja zauzima područje od 14,34 kilometara kvadratnih. Prepuna je prekrasnih netaknutih prorodnih prizora, a jedan od njih je i Skakavac, vodopad koji se nalazi u srcu prašume visok 81 metar.

S obzirom da je u ovoj prašumi do sad registrovano preko 170 vrsta drveća i grmlja, te preko 1000 vrsta zeljastog bilja, od kojih su brojni endemi, Perućica se smatra lokacijom od posebnog naučnog interesa.

Početna tačka je naš smještaj u NP Sutjeska –  Green Villas Tjentište  gdje se okupljamo upoznajemo sa planom rute i nakon kratkog brifinga sa našim vodičem  i provjere opreme krećemo sa našim terenskim vozilima put naše avanture . ( off road dionica )

Polazak je planiran oko 10:00 u pravcu vidikovca na Dragoš Sedlu, odakle se pruža pogled na šire područje prašume Perućice i vodopada Skakavac.

Od parkinga na Dragoš Sedlu, stotinjak metara duga staza dovešće nas do vidikovca. Ispod vidikovca se odjednom otvara, pomalo zastrašujuća u svojoj ljepoti, duboka, šumovita uvala, gotovo potpuno nepristupačna. U srcu te iskonske ljepote huči vodopad Skakavac stropoštavajući se u ponor sa 81 m visine.

Na drugoj strani kotline se naglo izdižu kamene litice Volujaka, lijevo se izdiže najveći vrh Bosne i Hercegovine, Maglić, a desno, u daljini, preko kanjona Sutjeske, vide se vrhovi Zelengore. Pogled za nezaborav!!! Pogled sa Vidikovca (Dragoš Sedlo) na Perućicu i vodopad Skakavac, ispunjava čovjeka zadovoljstvom. Taj mali dio iskonske prirode, sa bogatim multifunkcionalnim biodiverzitetom, sačuvan je za sadašnje i buduće generacije. Nadmorska visina vidikovca Dragoš Sedlo je 1306 m.

Fotografisanje i nastavak puta kroz prašumu dalje prema samom centru Perućice, gdje zastajemo na jednom od najljepših mjesta prašume gdje je planirana užina (launch paket ), fotografisanje I kratki odmor, nakon koga nastavljamo pješačenje u pravcu Suhe gdje nas čeka prevoz i povratak u vile najdalje do 17:00h, čime se vaš aranžman završava.

Staza je srednje tehnički zahtjevna te je potrebna adekvatna odjeća I obuća

*Napomena za jelovnik:

Vegetarijansku hranu, hranu koja isključuje određene namirnice i slično molimo da poručite prije početka aranžmana.

 

Lokacija okupljanja učesnika
Green Villas Tjentište
Satnica polaska
10:00
Satnica povratka
Između 16:00 - 17:00 h
U cijenu je uključeno
U cijenu nije uključeno
Dodatne informacije

Ovaj aranžman kao i svi ostali moguće je kombinovati sa svim drugim koje imamo u ponudi. 

Ukoliko se odlučite za prenoćište u našim vilama sa bazenom potrebno je da dodatno rezervišete, a kako to izgleda kod nas pogledajte na ovom LINKU .Vidimo se na Tjentištu. 

Lokacija okupljanja
Komentari

Just Great expirience

David

Novi Sad

Jedno veliko divljenje , ono što prašuma pruža to je prosto nevjerovatno. Doći ćemo opet sigurno , ali sledeći put na ljeto

Aco

Bijeljina

en_US
Call Now ButtonPozovi nas